Grunden är på gång!

2008-04-20 @ 22:28:23
Nu har Ove börjat med grunden.... åh de e så kul när det händer saker.
Oves pappa var och hjälpte till så dom har kommit rätt långt, tycker jag iallafall. Ove skulle ha velat komma längre. Men de är rätt mycket pyssel med det där. Massor med mått att hålla reda på. Ove va helt snurrig på kvällen sen.
Ove började i lördags och jag kom dit efter jobbet. Sen har vi hållit på hela dagen idag, söndag. Har ju varit toppen väder, alltså SKIT bra väder. Har faktiskt fått lite färg i hyn, inte mycket men så att man kan ana. Är ju annars genomskinlig.

Lite bilder från helgen som nu varit...

image50

image51

image52

image53


Tog en bild på ett kärr brevid tomten, en gullig and simmar runt :-)

image54

Ångest

2008-04-13 @ 12:13:55
Åh, boendet är löst. Vi har fått lägenhet :-) Såååå glad. Det är en lgh på 80 m2 med bastu.... och egen gård. Skööööönt. Vi har ju inte direkt läge att vara kräsna, men det känns jätte skönt att ha fått ett bra boende tills vi kommer in i nya huset. Vilket kan dröja.

Börjar dock få smått ångest över att vi ska sälja bort vårat hittills största livsverk. Som vi har jobbat (spec. Ove :-)och lagt ner både tid och pengar. Vi älskar ju igentligen det här huset. Vi trivs, det är sååå mysigt och vi är nöjda med alla lösningar. TÄNK OM MAN INTE BLIR LIKA NÖJD MED NYA HUSET..... PANIK!

Jag kommer att börja lipa när vi lämnar över nyklarna till de nya ägarna. Kommer att bli skit tugnt.

Det blir nog bra, tror jag!

Överlycklig

2008-04-11 @ 11:25:30
Igår var visningen. Roger (mäklaren) hade lämnat en lapp efter sig där det stod att:

Det finns ett stort intresse för Ert hus.

Visst låter det ju bra?????

Oj oj va detta är spännande :-)

Vart inte riktigt nöjd med hallen....

2008-04-10 @ 12:24:51

Tyckte hallen såg lite död ut.... ser den bättre ut nu?

image49

Jag köpte 2 korgar som jag satte på hyllan uppe i skåpet som ni ser, sen satte jag två kuddar på skobänken som man ser i spegeln. Tog en blompidestal med blomman på så det blir lite levande.


Fix och trix

2008-04-09 @ 15:38:00
Jaha då har man städat och städat och städat. Alla skrubbar och vrår borde nästan vara städade nu *pust*
Skönt ändå att få det gjort så det blir lättare att flytta sen.

Har tagit lite bilder... tänkte om ni som läser vill komma med goda råd om det när något jag ska flytta, ta bort eller några andra förslag. Här kommer bildrena.

Hallen, entrén...

image31

Vardagsrummet... OBS! Skall köpa nya kronljus till ljusstakarna som står på högtalaren.

image32
image33

Matplatsen...
image34

Köket...
image35
image36

Badrummet...
image37
image39

Övre våningen...
Här kommer man upp...
image40

"korridoren" mellan sovrummen...
image42

Vårat sovrum... Efter som vi inte äger nattduksbord så har jag korgar till det. Men på "min" sida så är det en mindre korg än på Oves sida. Ska få låna mammas stora (har en likadan) till visningen så det ser likadant ut på båda sidorna.
image43

"Datarummet"... rummet jag är minst nöjd med. Alla möbler är av olika träslag och allt som vi inte vill ha är i detta rum. Men tyckte ändå man ser potentialen, eller?
image44
image46

Rummet jag tycker blev såååå mysigt. Vårat LILLA balkongrum...
image47
image48

Oj... blev ett långt inlägg, men ville ju att ni skulle se alla rummen.

Ideér mottages gärna :-) 


Pengar fixat

2008-04-07 @ 23:12:11
Nu har vi bestämt oss.... vi blir kunder på Andelsbanken. Dom har helt klar intresserat oss mest och varit mest tillmötes gående.

Så nu ska vi dit igen på fredag och skriva papprena klart. Så vi vet vart våra pengar går i 25 år. Suck, 51 år är jag visst när lånet är bortbetalt.

Håller på och städar huset inför visning, som blir på torsdag kl.18.00. Skall lägga in lite bilder sen när det är klart.
Åkte på världens förkylning och hosta så städningen har blivit lite utdragen, men ska nog hinna bli klar tills på torsdag, eller jag måste ju det.

Det går lite trögt annars med det nya huset. Väntar på att elpaneringen skall bli klar så vi kan börja skicka in den till Teri-hus. Dom skall ju bygga in några dosor i ytterväggarna så dom vill ha elplaneringen klar om 2 veckor. Ho ppas vi får den snart och att det inte blir så mycket ändringar.

VVS har vi kontaktat, han skulle kika på det och höra av dig, men har inte gjort det än. Hoppas han ringer snart, skulle vilja veta om han kan ta det eller inte. Tiden börjar ju dra ihop sig och dom flesta har jobb klart inför sommaren.

Ska försöka slänga ihop lite bilder i morgon om jag hinner, så ni får se den nya övre våningen. Blev jätte bra för att vara en så liten övrevåning :-)

Ha det gött!

Nu händer det gräjjer!

2008-04-03 @ 21:02:20
Nu är det omtalade huset nu till salu :-)

http://www.fk.aland.fi/saljobjekt.pbs?&register[id]=1126

Vi har även varit på tomten och vibrerat gruset. Skall vibbas 3 gånger till sen ska det vara klart för att börja med grunden. Ove vibrerade första varvet och JAG fick vibrera andra varvet. Var jätte skoj!

image28
image29
Här ska garaget stå, har ej vibbat gruset än.
image30

Var till banken i dag, blir nog Andelsbanken. Vill inte säga för mycket om pengar och så, men kan säga att vi är jätte nöjda med vad dom lägger fram. Och det ser ut som att vi kommer att kunna betala mindre i månaden än vad vi gör idag. Det betyder att vi kan lägga mera i besparingar. Jätte bra känns det.

Har även boendet, efter hus försäljningen typ klart, men vågar inte säga mera ifall det skiter sig, men det låter lovande iallafall.
Såååååå glad idag :-)

Ha trevlig helg alla läsare.
Kram

RSS 2.0