Bröderna bus på Föglö

2009-07-30 @ 22:25:42
Idag har jag och Ove varit till Föglö och hälsat på familjen Petterssons. Föglö är en ö som hör till Åland för er svenskar som inte vet :-)
Det har vart ett underbart väder hela dagen och det har simmats och varit ute på sjön hela dagen. Gott grillat blev det till middag också.

Utsikten från stugan:


Bröderna bus har hållit i gång hela dagen. Lilla Wiggo har äntligen börjat göra lite väsen av sig, han härjar på rätt mycket nu :-)
Elliot skall bara bada och bada.

Wiggo charmis trollet:
Stora busen Elliot (börjar skolan i augusti):


Nu är det natti. Hus arbete i morgon :-)
♥Kram på er♥

Nära döden upplevelse...

2009-07-29 @ 21:47:26

Efter några "nära döden upplevelser" och ett jävlar anamma så är nu båda verandorna grund målade. Inte lätt att måla när det är en massa virke och grejjer överallt. Men nu är verandorna målade på både ut och insidan...

Det är så rörigt och stökigt på tomten just nu. Skulle så behöva röja lite och städa upp, men vart ska man ta den tiden ifrån?

Måste visa Ålands högsta tistlar...


I morgon åker vi en sväng till Föglö, Oves syrra med familj hänger där och vi saknar dom för mycket nu så vi drar dit över dagen. Vill inte va borta så länge nu när vi har Walter. Henry är ju van att va ensam i mellanåt, men Walter är ju inte det. När vi var till Mantorp var min snälla mamma och lillebror och tog omhand och gav kärlek till dom. Tack för det.

Nu är det sängen eftersom det blir en tidig morgon i morgon.

♥ Kram på er ♥


SEMESTER, bygget och semester...

2009-07-27 @ 22:40:31
Jiiiiiihuuuuuu nu har jag äntligen gått på semester, är duktigt skönt kan jag berätta. Gick på ledigt i torsdags och är nu ledigt t.o.m. 26 augusti :-)

I torsdags var vi till Rockoff och slog på stort, käkade och festade för fulla muggar. På fredag morgon kom pappa efter oss kl.07.00 då vi sku till Mantorp på drag raceing. Var fulla fortfarande då dom kom efter oss.

Var jätte kul att vara på Mantorp, såg många riktigt snabba bilar och hojar. För ålänningarna gick det inte så bra, men var kul att vara där och hejja på dom.

På bygget har det äntligen börjat hända grejjer. Nu är allt klart för att gipsa taket där uppe. Ove och hans pappa kommer att börja med det i morgon.
Jag har målat verandorna. Dom har ju vart omålade och måste målas innan man klär in dom. Ser redan mycket bättre ut nu när dom är målade, kommer att se ännu lite bättre ut när dom är inklädda och klara.

Bild bevis:

Framsidan Före (bilden är tagen förra året):


Efter:
   

Baksidan målad:


Taket inne i verandan skall kläs in och det skall vara spottar infälda där, blir riktigt najs.

Som ni ser är det en hel del arbete kvar på utsidan.... så vi lär ju inte flytta in i morgon :-(

I morgon är det jobb igen, skall fortsätta måla lite, det är ändå kul att måla, man ser ju resultat direkt.

Natti natti alla.   ♥Kram på er♥

Lite längre...

2009-07-16 @ 16:15:56
Lite längre har vi nu kommit. Nu är det klart gipsat i taket i nedre våningen. Nu är det taket uppe som är kvar.
Det börjar bli städat och snyggt runt ikring i huset, bara verktyg och byggnads stegar och skit framme.
I like it.


Det har växt lite i trädgården... så här såg det ut i april:


Idag ser det ut så här.... var är  trädgården??? dags att ta lite med röjsågen :-)


 ♥KRAM ALLA♥  ps SEMESTER OM 6 DAGAR :-)

Mitt namn är Walter ♥

2009-07-08 @ 11:53:16


Walter sköter sig exemplariskt. Han bajsar och kissar i lådan. Han sover hela natten i våran säng. Han äter massor och är väldigt social, skall vara uppe i en hela tiden ♥
Han är VÄLDIGT busig :-)Idag fyller Walter 11 v. ♥Grattis♥

Gulle Henry verkar acceptera att Walter tänker stanna och visar respekt och låter Walter få ett litet utrymme i sängen. Borde jag nämna att våran 180 cm breda säng härmed är lite för liten :-) Henry breder ut sig och tar massor med plats. Walter tar ännu inte sååå mycket plats,men han vill gärna ligga i mellan oss och därför blir det lite trångt. Men det är sååå mysigt att ha dom nära sig. Ännu har jag inte haft skogsbässar heller, hoppas dom håller sig borta.

♥KRAM PÅ ER♥

Förlåt!

2009-07-06 @ 20:05:29
Förlåt att jag lämnat er, men jag hoppas att jag snart får mera ork att blogga. Har lixom lite tagit semester, inte på riktigt men härifrån.
Har haft en skön sommar hittills, har varit ut till Simkäla 2 helger irad och bara varit. jätte skönt. Har haft en lite tung period och inte mått så bra dom senaste dagarna, men känner att jag är på väg upp igen.

Kan detta lilla charmtroll vara en av orsakerna....

Denna lilla vänn har inget namn ännu. Jag vill att han ska heta Helmer och Ove vill Gilbert.  Nu väntar jag bara på att Ove ska ge sig :-) Henry tycker han är lite tråkig och har gått och lagt sig. Kanske dom finner varandra snart.

Ove skulle ha gått på semester idag, men måste tyvärr jobba några dagar till. Därav har han inte vart på bygget, blir 4 veckan nu....jätte tråkigt, men snart borde han hinna dit.

Nu ska jag gå och mysa med mina 3 älsklingar.

♥Kram på er♥

RSS 2.0