Tusan tusan tusan...

2008-01-16 @ 00:06:58
Kan nått gå som vi planerar det, någon gång????

Vi var ju till ÅAB för att höra lite om lån och så.
Jo då vi får lån så långt e vi med. Men en sak vi inte riktigt tänkt på, är att innan vi har sålt vårat hus, måste vi ha ett lån beviljat, så vi kan beställa nya huset. Lånet måste beviljas på MASSOR MED PENGAR!!!!!!
Eftersom vi har lån nu redan och måste ta ett nytt lån till nya huset, blir det slutliga beloppet JÄTTE MYCKET.
Vi kommer ju inte att lyfta detta lån eller börja betala på det. Huset ska säljas innan dt nya huset levereras. Detta är planen. Och då betalar vi ju bort våra gamla skulder och har BARA kvar skulder på nya huset. Är ni förvirrade???? Det är jag :-)
Det som nu e lite jobbigt, är att våra borgenärer måste sätta så mycket i pant. Känns inte bra för oss.
Men nu till det positiva. Fastighetskonsult var och tittade på huset i förrgår, för att värdera. Dom kan skriva ett intyg på, hur mycket huset är värt och hur mycket vi kan vara säkra på att vi får för huset. Detta intyg kan vi ge till banken och då kanske vi inte behöver sååå mycket i pant.

Fastighetskonsult tyckte huset var jätte fint, gav oss lite förslag på vad vi ska fixa till innan vi lägger ut det i mars. Ove skall dit i morgon för att höra vad huset är värt. Åh... spännande.

Fick dom rätta ritningarna... på både huset och garaget. Skall försöka lägga in bild någon dag. Är på jobb nu.
Allt ser jätte bra ut så nu ska vi lämna in det för bygglov.
Och tro mig det går nog säkert inte heller särtfritt. Har hört att Jomala kommun gärna bråkar lite med en.

Nej nu ska jag jobba lite.
Kram och natti för er som får sova :-)

Fans j-la byråkrati...

2008-01-03 @ 01:45:37
Åh va jag hatar allt som har med pappers arbete att göra. I dag skulle jag och Ove, vad vi trodde, lämna in ritningar för bygglov. Jo nä, istället fick vi en bunt med papper som ska fyllas i. Vi vet inte ens hur dom ska fyllas i, en massa kluriga frågor.
Jag fick just ut papprena från högskolan, men kan inte ens fylla i papper om bygglov. ILLA!

Iallafall...

Var till Terihus i dag, ändrade lite fönster storlekar, så vi får den SLUTGILTIGA ritningen i början av nästa vecka, och den kan vi, tillsammans med alla ifyllda papper, lämna in för bygglov.

Blir lite stressad... vi skulle vilja ha huset i maj, och för att detta ska vara möjligt måste vi beställa huset nu i början av januari, och dagarna bara rusar ju förbi.


På andra sidan ska man inte klaga, jag har en sambo som lever och som jag älskar. Mitt liv flyter på.... kan ta slut vilken minut som helst. I dag fick man en tankeställare, ett slag i magen kan man kanske kalla det.

Fick veta att en gammal vän, Daniel "Sukka- Danne" dog på nyårsnatten. Han efterlämnade sig barn och sambo. Jag känner såå med dem, önskar man kunde göra nått.  

Vila i frid Danne.     :-(

RSS 2.0