Sorry...

2008-06-26 @ 23:08:21

för att det har varit dåligt med uppdatering....men det är fullt upp just nu.
Efter jobbet är det direkt till bygget för att hjälpa Ove att lägga på taket. Jag sågar och Ove och hans pappa spikar. Har lärt mig massor, och det är skit kul. 
Råsponten på det stora taket är klart, nu håller vi på med veranda taket. Bara lite, lite kvar. Sen ska Ove börja med isolering och värmeslingor i golvet inne, så vi kan gjuta sen. Efter det kan man inte göra nått inne på ett bra tag, då det skall torka, så då blir det att göra utsidan klar. Skulle vilja måla huset nu i sommar, och jag har en dröm om att jag kommer att hinna göra det. Hittade ett hus med exakt dom färgerna jag gillar, ove skall bara godkänna, jag var och knackade på dörren och frågade om dom hade färgkoderna kvar och det hade dom. Så nu har jag exakt färgnummer :-)
Lite pinsam får man vara, eller?

Har kommit på lite ideér till huset som jag måste förverkliga... har ett häfte som jag skriver upp mina ideer i så att jag inte glömmer dom.

Vi kommer att ha en balk i taket i hallen, eller i hallens slut. Balken kommer antagligen att målas vit. Nu har jag en idee om att skriva i guld på balken VÄLKOMMEN.... fast med vackra snirkliga versaler.... tycker det är sååå läckert med text på väggarna, men det får inte bli för mycket. Skulle någonstanns vilja skriva typ Borta bra men hemma bäst, eller Hem ljuva hem. Hmmm.... har även hittat ett fint citat....
LIVE WELL
LAUGH OFTEN
LOVE MUTCH 
kanske i sovrumet, eller??? Vill inte att det skall stå nått i alla rum, bara någonstanns så får bli nått av dessa. 


Har mycket andra ideer till. Kaklet i nedre badrummet är typ redan inhandlat ;-) Nä, men vi vet vad vi ska ha sit. Tema blir typ strand.

Hallen har jag också scanat på... skall göra smart förvaring där har jag tänkt, det blir nog skit bra.
Kom gärna med förslag och ideer.


Sorry det blev ett lite snurrigt inlägg, men jag är rätt snurrig nuförtiden :-)TREVLIG MIDSOMMAR ALLA!

2008-06-20 @ 11:51:19


Råspont

2008-06-17 @ 21:18:53
Ove håller på och lägger råspont. Det är mycket tak vi har så det tar ett tag. Snart är stora taket helt klart, sen är det verandor och burspråk kvar. Ikväll när vi var där kom alla på besök och ville kika. Är super kul, men det stannar ju av lite då :-) Man vill ju snacka och visa dom runt då.

Vi funderar på att ha som dom har på bb osv. besökstid mellan kl.18-19, tror ni det funkar????? ;-)

Nej det är skit kul när folk vill komma och kika, så man har orsak att ta lite paus ;-)

Uppdaterar med bilder en annan dag, orkar inte nu+ att det inte händer så mycket spännande nu!

Kram

Dricka vin och "fira".

2008-06-14 @ 18:07:06
I kväll skall det bara mysas. Har inhandlat deverse godheter och en flaska vin (bara en för vi ska upp och jobba på taket i morgon).

Så i kväll ska vi skåla för vårt nya hus.

Kram och trevlig helg alla!

Huset; del 3

2008-06-12 @ 15:43:53
Den här väggen  som nörd Ove lutar sig mot är i mitten av vardagsrummet och även väggen som öppnaspisen står emot. På sidorna om öppnaspisen kommer det två trappsteg ner eftersom vardagsrummet är nersänkt 30 cm.Här är väggen som soffan kommer att stå emot:Och emot den här väggen, tvärs emot soffväggen, kommer förmodligen tv:n att stå:Bibliotek/ Datarum/ Lekrum (om man får barn), väldigt litet, men säkert blir det jätte mysigt.På samma vägg som öppnaspisen är skall trappan till övrevåningen gå, fast på andra sidan då ;-)
Hallen är mellan dom röda bärande stålparna. Vardagsrummet är alltså bakom trappväggen.Burspråket där matsals bordet kommer att stå och till höger är det altandörr ut till verandan, till vänster är köket:Och här är köket, bakom lilla väggen till vänster blir kyl och frys. Under fönstret till vänster kommer diskhon och i högra hörnet spisen:ÖVRE VÅNINGEN:

Tv rummet på övrevåningen, i hålet kommer ett par pardörrar i glas ut till balkomgen:Mellan de röda balkarna är vårat sovrum, till vänster ett till sovrum och brevid det kommer ett badrum. På andra sidan, till höger, är ett till sovrum och brevid det en stor fet klädkammare:


Hade tydligen bara tagit 2 bilder från övrevåningen, tyckte det var lite läskigt att vara där uppe så det var hastigt ner igen på fast mark :-)

Kram måste gå och laga käk.

....

2008-06-12 @ 11:55:59
Ove fick sin nya gitarr idag...Hans nya hobby, förutom att bygga hus ;-)

Så här ser huset ut just nu... dom håller på som bäst med verandorna.I morgon börjar vi lägga råsponten, så vi har fullt upp hela helgen.
Jag uppdaterar.
Kram

Huset; del 2

2008-06-11 @ 19:16:51
Gud va "Terigubbarna" jobbar hårt. Dom är verkligen super snabba, duktiga, noggranna och jätte trevliga.
Dom har nu satt upp dom sista vägg elementen, takstolarna och bärande balkar och väggar. Dom började även nu i kväll med verandorna. Allt blir precis som vi tänkt oss, är helt klart SUPER NÖJDA. Det är vårt dröm hem och det blir inga fler hus byggen efter detta :-)
Och så var det vädret..... betyder regn tur också när man bygger hus????? Regn betyder ju tur på ett bröllop, tror bestämt att det betyder tur när man bygger hus också ;-)
Här ser man iallafall hur vår drömkåk växer fram....

Här lägger dom upp början till vernadan:
Här har dom börjat med verandan på baksidan av huset:


Uppdaterar förmodligen i morgón, då ska "Terigubbarna" ha gjort sitt jobb klar och sticker från ön.

Kram på er!

Måste bara

2008-06-10 @ 19:50:00
lägga in dom här bilderna jag tog i dagens värsta period....

Under paraplyet:

Huset; del 1 :-)

2008-06-10 @ 19:44:24
Jaha då var första våningen på plats och en liten del av övre våningen :-)

Man kan ju inget annat än garva åt vädrets makter. Det var som om man gick in i en vägg av skit väder. Det spöregnade och spelade fan, men allt löpte på bra ändå. Byggarna verkar vara vana och förberedda. Allt var under preseningar och väggar och sånt var inplastat så det var vi inte rädda om. Byggarna bytte hastigt till regnkläder och sen var dom igång igen.

Nedan kommer massor med bilder om dagen.

Här är kranbilen som skall lyfta alla element på plats och "Terigubbarna" står inne i grunden och kollar att allt ska klaffa.Första vägg elementet flyger till sin rätta plats, köket:


Sjupp sjupp så var det på rätta platsen. Älskar dessa fönster :-)


Nu är burspråket i köket på plats, där skall matplatsen bli:


Här är altaldörren ut från köket:


Sen lade dom upp framsidan, till vänster är köket och till höger grovköket:Här växer vardagsrummet ut:Det kommer pardörrar i glas imellan fönsterna:


Här kommer andra kortsidan. Till vänster är grovköks entrén och lilla fönstret är bastun och bervis det är det ett litet "bibliotek".Övre våningen börjar komma upp:


Det kommer säkert mera bilder i morgon, nu är jag såååå trött. Vi är super nöjda hittills.

Hjälp!

2008-06-08 @ 23:13:34
Usch nu börjar jag verkligen bli nervös. Tänk om inte huset är vad vi tänkt oss.... tänk om grunden inte passar... tänk om jag inte vill ha huset, kan man då skicka det tillbaka? ;-)
Oj oj oj.... men åh så spännande detta är och kul. Jag tor att huset kommer att vara precis som jag tänkt mig,mitt drömhus helt enkelt, men man kan ju inte vara säker. Har ju bara sett det på ett papper för tusan.

Dom har lovat regn på tisdag %¤#"!¤&/()==&%#"! Alla andra dagar är det sol och dö fint,men nej på tisdag ska det regna och även några dagar där efter FAN!  Snacka om otur. Nå allt ska tydligen vara inplastat så det ska inte göra nått, men slött är det. Hoppas det är lite uppehåll iallafall jag skulle ju vilja stå och tryna hela dagen. Men tro inte att jag står där i regnet, eller jo en stund men inte hela dagen.
Jag ska åtminnstone vara där kl.07.00 och se när huset kommer och vara där när dom lägger upp det, sen kanske jag åker hem en stund och lägger in lite bilder för dom som är nyfikna och inte iss komma och tryna live.

Kram på er alla, nästa inlägg som kommer så är vi hus ägare igen :-)

Tihi

2008-06-07 @ 21:59:16
Dagen D börjar närma sig. Grunden är klar. I morgon ska vi och ta ner 2 björkar bara som är lite i vägen....sen....sen är det bara den LÅNGA väntan.

Läges rapport.

2008-06-03 @ 10:11:07
Igår var jag cement blandare.... skit kul.  Ove gjöt 3 plintar inne i huset och sen något runt hela huset. Här kommer lite bilder så ni fattar.

image66

Ove grubblar....

image68

Kanten runt grunden som vi också fixade...
image69

Och den svarta mattan som skall vara runt grunden. I kväll ska Ådi rappa det som är ovanför den svarta mattan.
image70

Grävaren kommer om någon dag att fylla igen så att den svarta mattan blir under jorden.


Kolla den snygga skuggan, skulle igentligen ta en bild på var på huset kvälls solen skiner
image72

image73

Om 1 vecka och 1 dag

2008-06-02 @ 08:58:54
KOMMER HUSET :-)


Har inget annat vettigt att skriva.

Fin bild jag tog på notplan i helgen när vi brudar var och solade.
Alle var helt förstörd då hon råkade skrämma den sista bebisen, hoppas den hittde sin familj igen.
image65

RSS 2.0